Bustur til Helleborusgartneriet  Spiren og Vejlø Præstegård.
Lørdag den 14.marts 2015
Enhver haveejer kender glæden ved de planter, der blomstrer, når vi i vinterens mørke trænger allermest til blomster. Her er juleroser og påskeklokker, vintergækker og primula nogle af de planter, der er mest sikre til at glæde os. Helleborusgartneriet Spiren er lige stedet, hvor man kan finde et kæmpeudvalg af disse planter.  At komme ind i de store drivhuse med duftende, blomstrende planter og et farveorgie en forårsdag er en fantastisk oplevelse. Her er virkelig noget for alle sanser. Også Søren Ryge fandt vej i foråret 2009 og sendte TV fra både Spiren og Vejlø Præstegård. Derfor arrangerer vi en bustur til Gartneriet Spiren i Skelskør. Gå ind på hjemmesiden www.gartnerietspiren.dk  og se, hvad der venter os.
Efter opsamling i Vilsund Strand kører bussen videre over Mors og Salling til Motorvejen ved Herning. I bussen kan man nyde sin medbragte formiddagskaffe.
Efter et stop undervejs kommer vi til Vejlø Præstegård, hvor havens tusindvis af Dorothealiljer står i fuldt flor. Vi får en rundvisning i den meget specielle have af Niels Jørgen Poulsen, der er gift med præsten i Vejlø. Efter at have nydt haven har vi fået lov til at spise vores medbragte frokost i Menighedshuset, hvor Niels Jørgen Poulsen vil fortælle lidt om stedet og kirken.
Så kører vi til Gartneriet Spiren, hvor Marianne Rosten venter os. Her er vi et par timer, så vi rigtig kan gå rundt og finde specialiteterne. Her er virkelig noget at blive fristet af. Der er de mange sorter af helleborus ; men også små løgplanter, anemoner, aurikler og vintergækker. Sarcococca, en lille vinterblomstrende busk, der udsender en forførende duft og små heksekoste er også i gartneriet. Ud over det sortiment, Marianne har, kan man i god tid inden også maile til hende og bestille specielle vintergækløg. Gå ind på www.sneeuwklokjeshof.info  og se nogle af specialiteterne fra Gerard Oud.  
Marianne serverer kaffe og kage, ligesom man også kan sidde og nyde nogle af hendes mange havebøger.
Når vi har fået bussen pakket starter vi hjemturen. Her gør vi ophold på Vissenbjerg Kro, hvor der serveres pariserbøf eller stjerneskud. Opgiv ønske ved tilmelding.
Pris for medlemmer: 390 kr.  ikke medlemmer: 425 kr.
Med i prisen er bus, entre og let anretning.
Medbring selv formiddagskaffe og frokost
Tilmelding senest 12. februar. Bemærk: Denne tur bliver ikke annonceret i dagspressen
Tilmelding: Grethe Esman Larsen tlf. 97722343 eller 20231771
Bindende tilmelding med indbetaling på konto nr. 7380 7502965
Helst på mail : gretheesman@gmail.com  ( opgiv venligst telefonnr.)
Opsamling: Hotel Vilsund Strand 7.00
Nykøbing Mors Havn: 7.20
Skive Hallerne: 7.50
Herning Motorvejstilkørslen:  8.50
 
 
HAVESELSKABET - Thisted havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net