Jubilæumstur til Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn.
Søndag den 20. august

I anledning af vort 100 års jubilæum arrangerer Morsø Havekreds en ekstra udflugt.
Bangsbo Botaniske Have ligger i Frederikshavns sydlige udkant ved den gamle hovedgård Bangsbo og er på 8 ha. I den gamle engelskinspirerede have er der rosenhave, læge-og krydderurtehave, sansehave, frugt-og bærhave og en samling bonsaitræer. Men udover den gamle park, er der et egentlig botanisk anlæg med søer og kanaler, verdens største spaltebed med alpinplanter, tufbed , ligeledes med alpinplanter, skovbundsbede, en klippevæg af norsk granit og forskellige plantesamlinger, bl.a. med hosta, geranium, primula og pæoner.
I den tidligere hovedgårds avlslænger er der forskellige museer. Det Jyske Modstandsmuseum har mange genstande fra krigens tid, og særlig mange der relaterer til modstandskampen. I Søfartsafdelingen kan man bl.a. se det unikke Ellingåskib fra 1163, og bindingsværkladen huser en stor vognsamling.
Der vil også være mulighed for at se selve hovedbygningen, Den Hvide Gård. Den er indrettet, som den så ud omkring år 1900, da stedet var samlingspunkt for forfattere, kunstmalere og skønånder.  Ved besøg på museerne må påregnes entre på 60 kr.
Så ud over at man kan få en fantastisk botanisk oplevelse, så er der altså også mange oplevelser til dem, der måske ikke er helt så planteinteresseret.
Den hyggelige Restaurant Møllehuset serverer under hele vort ophold. Der er menuer fra 125 kr. men man er selvfølgelig velkommen til at medbringe sin egen mad. Der er mange bænke i den store park.
Vil man vide mere om det store anlæg, kan man gå på nettet og søge under www.bangsbo-museum.dk.
Turen starter med opsamling i Vildsund og derefter Nykøbing ved Rutebilstationen og videre til Skive. Undervejs stopper vi et sted, hvor vi kan indtage vores medbragte formiddagskaffe, ligesom man også resten af dagen sørger for sin egen forplejning.
Pris for medlemmer 175 kr. ikke medlemmer 225 kr.
Tilmelding senest 10 august til Grethe Esman Larsen, 97722343 mobil 20231771,
mail gretheesman@gmail.com
Bindende tilmelding sker ved indbetaling af beløbet på reg. 7380 7502965
Start Vildsund Strand Hotel kl. 8.00
Nykøbing Rutebilstation kl. 8.30
Kwicklys p-plads i Skive kl. 9.00
Hjemkomst ved 17- tiden.
HAVESELSKABET - Thisted havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net