Åben have
Plantebyttemarked

torsdag den 31. maj kl. 19.00
Rosvang
Rosvangvej 34, 7700 Thisted
 

Anders Christiansen, der ejer Rosvang har indbudt Thisted Havekreds til at opleve en dejlig forårsaften i parken på gården.
Rosvang blev opført 1864 på den udtørrede søbund efter Sjørring Sø af Kaptajn J. C. H. C. Jagd, som udtørrede søen.
De første bygninger på Rosvang var indrettet til kvægdrift med en stor malkebesætning og studeopdræt. Sydligst i parken blev egnens første mekaniske mejeri opført i 1864, med dampmaskine, centrifuge og smørkærne. I forbindelse med mejeriet blev der også etableret et halvautomatisk vandværk, som Jagd selv havde opfundet, det forsynede hele gården med vand fra hane – et særsyn i 1864.
Det var også Jagd, som anlagde den store park ved Rosvang, hvor der stadig står gamle bøgetræer og kastanjer fra hans tid, han anlagde også den lille sø i parkens sydlige del, og senere ejere har så suppleret anlægget bl. a. med ca. en kilometer gangstier et lille bassin med en fontæne og mange Rododendron. En tidligere ejer anlagde også i 1996 en gammeldags klosterhave, hvor der vokser en del krydderurter samt en del prydplanter. Sidst er parken suppleret med en del frugttræer. Park og haveanlæg renholdes mekanisk.
Parken bliver hver sommer besøgt af mange mennesker, ligesom der de senere år er blevet opført egnsspil og koncerter i de skønne omgivelser.

Mød op denne aften og kom i rigtig forårs og plantehumør!
Salg af overskudsplanter er velkommen.

Der er god plads til at lave små eller store boder, så derfor er der mulighed for at gøre en god handel—både som sælger og køber.
Thisted Havekreds sælger kaffe/te og kage.
 

 
HAVESELSKABET - Thisted havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net